Go to Top

El cinema. El Gos Mongol.

 

Una pel·lícula preciosa, The Cave of the Yellow Dog, en català, El Gos Mongol, dirigida per Byambasuren Davaa l’any 2005, explica la història d’una nena que torna del col·legi per passar les vacances en companyia de la seva família de pastors nòmades, que recorren amb els seus ramats els infinits paisatges de Mongòlia.

La seva vida segueix igual que fa sis mil anys, excepte per una bombeta que il·lumina les seves nits i la motocicleta del seu pare. Comprendran que la felicitat no prové dels diners o de la quantitat dels béns materials que es posseeixin.

La Fundació Aurora buscarà finançament perquè tots els nens i joves la vegin i gaudeixin de noranta minuts de felicitat en contemplar la vida plàcida i joiosa dels pobles que viuen en pau amb la Naturalesa.

 

 

Nansal, la filla major d’una família de nòmades mongols, es troba un dia un cadell. Des del principi s’encapritxa amb el gosset, però en portar-lo a casa, el seu pare té por que els hi porti mala sort i li demana que es desfaci immediatament d’ell. “El Gos Mongol” ens explica la història de l’antic vincle que existeix entre l’home i el gos, així com del significat especial que a Mongòlia comporta per a l’etern cicle de la reencarnació.